ΠΟΡΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ2022-03-14T21:10:29+03:00

ΠΟΡΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πόρτα πυρασφαλείας πυραντοχής 120 λεπτών της ώρας κατά EN 1634-1, τελευταία ευρωπαϊκή οδηγία περί πυραντοχής πορτών, πάχους φύλλου 51 ΜΜ.
Το θυρόφυλλο είναι τύπου SANDWICH με εξωτερική επένδυση από ηλεκτρογαλβανισμένη λαμαρίνα και εσωτερική πλήρωση από άκαυστο θερμό-ηχομονωτικό υλικό με βάση ορυκτές ίνες, πυκνότητας 150 KG/M3.

Στην πίσω πλευρά διαθέτει 2 πείρους ασφαλείας.
H κάσα κατασκευάζεται από λαμαρίνα DKP, πάχους 1,5ΜΜ με τοποθετημένους τους μεντεσέδες. Διαθέτει τρύπες για την στήριξη και είναι εφοδιασμένη με θερμοδιογκούμενες ταινίες περιμετρικά. Το πλάτος της κάσας είναι 98mm για την ισχυρή στήριξη της. Συνοδεύεται από ίδιο πανωκάσι και κατωκάσι ώστε να γίνεται η ίδια η πόρτα δεξιά και αριστερή.
Προβλέπονται δύο μεντεσέδες βαρέως τύπου με ρουλεμάν. Στον έναν εκ των δύο υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισής του, ώστε να λειτουργεί και ως μηχανισμός επαναφοράς.
Κλειδαριά εξ’ ολοκλήρου χαλύβδινη με χερούλια και επιστόμια πυράντοχα κατά DIN 18273 FS. Η κλειδαριά προστατεύεται εσωτερικά και εξωτερικά από γυψοσανίδα πάχους 10mm.

Οι θύρες πυρασφαλείας βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή χρώματος RAL 7035 σαγρέ (γκρι ανοιχτό) ή σε άλλο χρώμα κατόπιν συνεννόησης.
Επίσης, προβλέπονται, κατόπιν παραγγελίας, μπάρες πανικού, μηχανισμός προτεραιότητας κλεισίματος των φύλλων και μηχανισμό με αυτόματους χαλύβδινους σύρτες δαπέδου και οροφής, ώστε να μπορεί το ημισταθερό φύλλο να ακινητοποιείται σε κλειστή θέση με ασφάλεια.
Επίσης προβλέπεται και η τοποθέτηση ηλεκτρομαγνητών (δαπέδου ή τοίχου) οι οποίοι ακινητοποιούν τα θυρόφυλλα σε ανοικτή θέση, καθώς και υδραυλικός μηχανισμός επαναφοράς του φύλλου σε περίπτωση συχνής χρήσης.

Οι θύρες πυρασφαλείας συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά ελέγχου από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε δύο εργαστήρια της ευρωπαϊκής ένωσης, το LAPI της Ιταλίας, και το ΑPPLUS της Ισπανίας, καθώς και από βεβαίωση του ΕΣΥΔ ως προς την διαπίστευση των παραπάνω εργαστηρίων για εκτέλεση δοκιμών σε αντοχή στη φωτιά.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Μπάρα πανικού κυρίως φύλλου. Μπάρα πανικού που τοποθετείται σε μονόφυλλη πόρτα πυρασφαλείας είτε στο ανοιγόμενο φύλλο δίφυλλης.

   

Μπάρα πανικού ημισταθερού φύλλου. Μπάρα πανικού που τοποθετείται στο ημισταθερό φύλλο, δίφυλλης πόρτας πυρασφαλείας μαζί με κλειδαριά εξώλκευσης.

Κλειδαριά πυρασφαλείας. Κλειδαριά πυρασφαλείας CISA.

Ηλεκτρομαγνήτης τοίχου. Ηλεκτρομαγνήτης τοίχου που τοποθετείται στο φύλλο και στον τοίχο για να διατηρεί την πόρτα πυρασφαλείας ανοιχτή.

Μηχανισμός επαναφοράς. Μηχανισμός επαναφοράς CISA.

Θερμοδιογκούμενο λάστιχο. Τοποθετείται περιμετρικά της κάσας, περιέχεται στην πόρτα.

Μηχανισμός προτεραιότητας φύλλων. Τοποθετείται σε δίφυλλες πόρτες πυρασφαλείας, με σκοπό να δώσει προτεραιότητα στο κλείσιμο του ημι-σταθερού φύλλου.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΟΜΗ ΜΟΝΟΦΥΛΛΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σημείωση:
• Για ανοίγματα τοίχου που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα, παραγγέλλεται πόρτα ειδικού πλάτους.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΤΟΜΗ ΜΟΝΟΦΥΛΛΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σημείωση:
• Για ανοίγματα τοίχου που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα, παραγγέλλεται πόρτα ειδικού πλάτους.

Go to Top